Gatubarnsvolontärer

Gatubarnsvolontärer är en grupp ungdomar från Husum som i ett år har samlat in pengar för att kunna åka på en välgörenhetsresa till Brasilien.

Kontraster

Publicerad 2015-04-12 02:06:56 i Allmänt,

Idag har det varit en lång dag där vi jobbat hårt med besök på lite olika ställen för att hjälpa gatubarn.
Vi började imorse med att åka till affären och hämta de 15 matpaket som vi beställt med ris, bönor, majsmjöl, bröd, ägg, pasta, salt, socker, tvål, diskmedel, toapapper, tvättmedel, tandkräm, olja, tomatpure, mjölk m.m

Därefter åker vi till en gammal kvinna som jobbar i kyrkan och har ett mycket stort hjärta att hjälpa människor i slummen. Varje vecka lagar hon mat av de små pengar som hon själv har sparade och åker till en soptipp där det bor många, många människor för att bjuda dem på ett mål mat. Idag har hon lagat kyckling och ris.

När vi kommer fram till soptippen så är redan många människor redan på plats för att få lite mat i gamla petflaskor eller lasta i en soppåse. Lukten är olidlig, mängder med flugor, fåglar och vildhundar. På dagen "jobbar" ca 60 personer med att rota bland soporna för att finna något ätbart eller värdefullt. När kvällen kommer är det ca 120 personer på soptippen och de dagar som sopbilen kommer med skräp är det stor aktivitet Att gå igenom allt för att ev hitta några fynd. Vi alla mår otroligt dåligt av att se detta med egna ögon och alla åker från soptippen med gråten i halsen och tårar i ögonen fast beslutna att försöka hjälpa till ekonomiskt så att de kan få hjälp med mat under en längre period. 
De 15 matpaketen som vi köpte till fattiga familjer på skolan gick totalt på 4500:-, vi bestämmer att skänka drygt 10 000:- till kyrkan så att de kan fortsätta med matleveranser en tid framöver. Heliane, Elienes fina vän här i Valadaris lovar att hjälpa oss med uppdraget då vi åker hem till Sverige. Efter det jobbiga besöket på soptippen så åker vi nu till Escola Municipal Jose Angelo de Marco för att leka jultomte och lämna över de 15 matpaketen och de pedagogiska leksaker för drygt 6000:-. Så fantastiskt roligt att se deras glädje. Vi har också med oss en hel väska full med de superfina snuttisar som många vänliga själar i vårt vackra Svedala så otroligt gulligt har skänkt till projektet. Vi förklarar detta och de blir otroligt rörda över våra fina gåvor som är sååååå välkomna och behövliga. 

Efter skolbesöket åker vi till barnhemmet Cidade Dos Meninos för att leka med "våra" fina barn. Här är kärleken verkligen ömsesidig och dessa barn har verkligen tagit stor plats i våra hjärtan. Bilderna får tala för sig själva! ❤️❤️❤️❤️På kvällen blir vi bjudna på restaurang Joa som är Elienes favoritrestaurang. Restaurangägaren som fått veta att vi gjort besök på soptippen idag lovar att bjuda oss på alla mat och betalar lika mycket som notan till mat i slumområdena på soptippen. Vi är otoligt tacksamma och vi kan lova att vi inte snålade på beställningarna ikväll. Notan hamnade på ca 2500:- 😃😃

Hoppas allt är bra hemma! Kramar från oss❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gatubarnsvolontärer

Gatubarnsvolontärer är en grupp ungdomar från Husum som i ett år har samlat in pengar för att kunna åka på en välgörenhetsresa till Brasilien. Den 1 april 2015 åker vi till Governador Valadares där vi kommer arbeta som volontärer på ett barnhem som heter Cidades dos Meninos, vi kommer besöka en skola, ett hem för unga flickor som har barn och vi kommer att arbeta med gatubarn.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela